V pondelok mimoriadne zasadne Mestské zastupiteľstvo v Žiline, riešiť budú aj investície


Foto: V pondelok mimoriadne zasadne Mestské zastupiteľstvo v Žiline, riešiť budú aj investície Foto: ilustračné

Na pondelok 29. marca 2021 zvolal primátor mesta Žilina Peter Fiabáne mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline, na ktorom budú poslanci riešiť niekoľko neodkladných návrhov. Prvým je odobrenie predloženia žiadosti o poskytnutie finančných prostriedkov z Fondu na podporu športu.

S pomocou štátnych peňazí chce mesto revitalizovať športové ihriská pri základnej škole Gaštanová v Žiline, zastupitelia musia schváliť vyčlenenie spolufinancovania vo výške 50 percent celkových oprávnených výdavkov projektu. Predpokladané celkové náklady sú v hodnote 476 000 eur, rozpočet musí počítať s polovicou tejto sumy.

Radnica plánuje revitalizovať atletický ovál o dĺžke 250 metrov so stometrovou rovinkou, miesto pre skok do diaľky či obnoviť existujúce volejbalové ihrisko. Všetky športoviská dostanú nový povrch a spevnené plochy, zároveň budú dobudované ochranné siete v priestoroch volejbalového a viacúčelového ihriska. Ak sa peniaze z fondu podarí získať, revitalizácia začne už tento rok.

Ďalším bodom rokovania bude investičný plán pre aktuálny rok a jeho finančné krytie. Poslanci sa oboznámia s možnosťou prijatia investičného úveru vo výške viac ako 6 miliónov eur. Peniaze by mali byť využité aj na rekonštrukciu takzvaného Nového Bulváru, pre ktorý bola len prednedávnom ukončená architektonická súťaž návrhov.


Za milión eur chce mesto nakúpiť nehnuteľnosti do vlastníctva, rovnaká suma má pomôcť k vysporiadaniu verejného osvetlenia. Finančné prostriedky majú poslúžiť aj na rekonštrukciu historického centra Žiliny vrátane balustrády či prípravu projektovej dokumentácie pre renováciu Námestia Andreja Hlinku s parkom.

Medzi investičnými projektmi je zaradená aj druhá etapa budovania kanalizácie v Považskom Chlmci a stavebné úpravy budovy bývalej základnej školy na ulici Hollého pre potreby materskej školy. Posledným bodom rokovania je schvaľovanie harmonogramu zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline pre tento rok - poslanci by sa mali stretnúť ešte štyrikrát, presnejšie v apríli, júni, septembri a decembri.

Rokovanie zastupiteľstva bude možné sledovať naživo, prostredníctvom kanála mesta na Youtube. Hyperlink na živý prenos bude zverejnený v deň rokovania 29. marca o 8.45 hod. na internetovej stránke mesta www.zilina.sk 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu