Obyvatelia Bánovej nahlásili vrak pri Rajčanke, kým ho vyriešili, skončil v rieke


Foto: Obyvatelia Bánovej nahlásili vrak pri Rajčanke, kým ho vyriešili, skončil v rieke Foto: Mestská polícia Žilina

Na konci januára nahlásili obyvatelia mestskej časti Žiliny Bánová odstavený vrak vozidla Fiat Punto, ktorý sa nachádzal na Jabloňovej ulici pri rieke Rajčanka. Kým sa podarilo podnet vyriešiť, niekto nepojazdné vozidlo pretočil do vody, čím mohol spôsobiť ekologické škody.

Na prevrátené vozidlo v rieke upozornila pred niekoľkými dňami Mestská polícia Žilina. Odstavený automobil bol na mieste niekoľko týždňov bez platného evidenčného čísla vozidla a platnej technickej kontroly. Prípad ukazuje nepružnosť postupov pri odstraňovaní vrakov z územia mesta.

„Už sa tento problém tu zverejňoval cca pred mesiacom, avšak ostal neriešený. Od vtedy sa na aute vybláznili ľudia - rozbité sklá, plechy, je tam väčší bordel ako bol, keď sa to tu prvý krát nahlasovalo. A len z dôvodu neriešenia problému!“ mieni jeden z obyvateľov, ktorý podnet opakovane nahlásil.

Mesto Žilina má uzatvorenú zmluvu so spoločnosťou AUTOVRAKOVISKO s.r.o., podľa ktorej si môže objednať odťah vozidiel z komunikácií vo vlastníctve alebo správe mesta. Povodie Rajčanky v tomto mieste ale patrí Slovenskému vodohospodárskemu podniku.

Jabloňová ulica v Bánovej je aj podľa nahlásených podnetov na portáli populárnym miestom pre odstavovanie starých a nepojazdných vrakov prípadne vozidiel bez platnej STK a EK. Mestskí poslanci v Žiline prijali v uplynulom roku nové znenie Všeobecne záväzného nariadenia, vďaka ktorému je parkovanie vozidiel a vrakov pre majiteľov oveľa nákladnejšie ako v minulosti.

Sadzba dane pre majiteľa motorového vozidla, ktoré zaberá verejné priestranstvo po dobu dlhšiu ako 60 za sebou nasledujúcich dní, je stanovená vo výške 1,20 eur za meter štvorcový a deň. To znamená vyrubenie dane za 1 deň vo výške 14,40 eur na jedno parkovacie miesto o priemernej veľkosti 12 metrov štvorcových. 


 

 

 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu