V Žiline bola za február miera nezamestnanosti 5,56 percent, prácu v kraji hľadá 25-tisíc ľudí


Foto: V Žiline bola za február miera nezamestnanosti 5,56 percent, prácu v kraji hľadá 25-tisíc ľudí Foto: ilustračné

Vo februári si prácu v Žilinskom kraji hľadalo 25 255 uchádzačov o zamestnanie, miera evidovanej nezamestnanosti predstavuje 6,77 percent. Vyplýva to z mesačnej štatistiky o počte a štruktúre uchádzačov o zamestnanie, ktorú pravidelne zverejňuje Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

Horšiu mieru evidovanej nezamestnanosti ako celoslovenský priemer 7,90 majú v regióne len okresy Ružomberok (7,92) a Turčianske Teplice (7,95). Najmenej uchádzačov o zamestnanie v pomere k ekonomicky aktívnemu obyvateľstvu evidujú úrady v okrese Žilina, kde si prácu hľadá 5,56 percent z nich.

V žilinskom okrese je najviac uchádzačov s ukončeným stredným vzdelaním (2 093), v evidencii sa nachádza 816 potenciálnych zamestnancov s vysokoškolským vzdelaním prvého, druhého alebo tretieho stupňa.

Menej ako 25 rokov má 11,7 percenta uchádzačov, viac ako 55 rokov má ďalších 19,4 percenta. Medzi zaevidovanými nezamestnanými v okrese Žilina prevažujú ženy, je ich vyše 53 percent. Viac než štvrtina je na úrade evidovaných viac ako 12 mesiacov, v absolútnom čísle ide o 1 300 ľudí.

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Žilina funguje z dôvodu zhoršenej epidemiologickej situácie na Slovensku pre tento týždeň v nestránkovom režime počas pondelka až piatku. Podpisovanie dohôd (dodatkov) k prebiehajúcim projektom je zabezpečené na recepcii. 


 

 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu