56-ročný muž napadol a okradol dôchodkyňu, následne opitý šoféroval aj napriek uloženému zákazu


Foto: 56-ročný muž napadol a okradol dôchodkyňu, následne opitý šoféroval aj napriek uloženému zákazu Foto: ilustračné

V obci Kotešová (okres Bytča) došlo v piatok 12. marca k napadnutiu a okradnutiu staršej ženy. Dôchodkyni sa mal vyhrážať 56-ročný muž pred predajňou potravín. Pod hrozbou zabitia od nej získal finančnú hotovosť vo výške 50 eur.

Páchateľ žene zobral z tašky aj fľašu alkoholu a následne z miesta odišiel preč. Poškodená bola pri napadnutí v šoku a mala obavu o svoj život. Polícia po oznámení udalosti okamžite vyhlásila pátranie.

V popoludňajších hodinách, počas kontroly dodržiavania opatrení, zastavili policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Bytča v katastri obce Kotešová osobné motorové vozidlo značky Renault, ktoré viedol dotyčný muž.


Vodič sa počas kontroly podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,15 mg/l, čo je v prepočte 2,40 promile. Policajti však neskôr zistili, že má navyše súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá.

Mužovi preto na mieste obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Na obvineného spracoval vyšetrovateľ Policajného zboru podnet na návrh na väzobné stíhanie.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 56-ročného Emila zo zločinu lúpeže a prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia,“ spresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina