Na sídlisku Vlčince prebehla obhliadka poškodených mostov, rekonštrukcia by mohla začať budúci rok


Foto: Na sídlisku Vlčince prebehla obhliadka poškodených mostov, rekonštrukcia by mohla začať budúci rok Foto: Róbert Kašša

O zlom stave dvoch mostných objektov na ulici Sv. Cyrila a Metoda na sídlisku Vlčince sme informovali už niekoľkokrát. Situácia sa rokmi čoraz viac zhoršuje, vždy po zimnom období pribúdajú nové praskliny a poškodenia. Po rokoch nečinnosti však konečne svitá nádej na opravu.

Zamestnanci Mestského úradu v Žiline, spracovatelia diagnostiky mostných objektov a dvaja poslanci z klubu Iná Žilina - Róbert Kašša a Martin Barčík sa v utorok 9. marca 2021 zúčastnili obhliadky.

„Odborníci potvrdili, že tieto mosty sú v zlom technickom stave a mesto je pripravené vyčleniť potrebné finančné prostriedky na ich rekonštrukciu. V prvej etape je prichystaná zmena v rozpočte vo výške 25 000 eur na projektové riešenie rekonštrukcie, ktorá by sa mohla zrealizovať už v budúcom roku,“ informuje mestský poslanec Róbert Kašša na sociálnej sieti.

Galéria: 17 fotiek

Možným riešením vrchnej časti je rozdelenie súčasných dvoch pruhov v okolí mostov na tri funkčné časti - jeden pruh pre premávku vozidiel vrátane MHD, odstavný pruh na parkovanie a pruh určený pre cyklistov.


V priebehu tohto roka by sa mala uskutočniť rekonštrukcia dvoch mostov na ulici Matice Slovenskej. Radnica získala stavebné povolenie na ich obnovu v októbri minulého roka. Posledným krokom k začatiu je už len schválenie zmeny rozpočtu mesta vo výške 110 000 eur.

„Rovnako poteší správa, že mesto rieši aj rekonštrukciu pešej lávky ponad ulicu Obchodná, kde sa v rámci napojenia na existujúcu cyklotrasu počíta s alternatívou financovania z eurofondov. Po zabezpečení projektového riešenia sa aktuálne spracováva inžinierska činnosť pre získanie povolenia na realizáciu. Ak sa všetko podarí, rekonštrukcia by sa mohla začať už v budúcom roku bez zásadného dopadu na rozpočet mesta,“ uvádza Kašša.

Na zlý stav všetkých piatich mostov na sídlisku Vlčince upozorňujú dlhodobo aj poslankyne Iveta Martinková a Jana Filipová. Obyvatelia by sa tak po rokoch mohli konečne dočkať ich opravy.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu