Policajti chytili na Kysuciach ďalších troch vodičov, ktorí v obci jazdili viac než stovkou


Foto: Policajti chytili na Kysuciach ďalších troch vodičov, ktorí v obci jazdili viac než stovkou Foto: KR PZ Žilina

Príslušníkom z odboru dopravnej polície sa v posledných dňoch podarilo odhaliť ďalších troch nezodpovedných motoristov. Počas kontroly dodržiavania dopraných predpisov na nich natrafili na Kysuciach. 

Prvého namerali v meste Turzovka - časť Predmier (okres Čadca). Vozidlo značky Audi sa rútilo viac než dvojnásobnou rýchlosťou. V úseku, kde je povolená päťdesiatka, šiel vodič až 112 kilometrov za hodinu.

Ďalší nezodpovedný vodič vo veku 22 rokov prechádzal nebezpečnou rýchlosťou cez obec Zborov nad Bystricou (okre Čadca). Policajti mu v úseku s maximálnou povolenou rýchlosťou päťdesiat kilometrov za hodinu namerali až 114 km/h.

Tretieho šoféra jazdiaceho dvakrát rýchlejšie zaznamenala policajná hliadka na ceste druhej triedy v obci Staškov (okres Čadca). Úsekom s maximálnou povolenou rýchlosťou 50 km/h prechádzal 30-ročný muž rýchlosťou až 115 km/h.


Polícia pritom neustála apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali dopravné predpisy a jazdili bezpečne. Počas uplynulých dní sa na území Žilinského kraja stali ďalšie dve vážne dopravné nehody, následkom ktorých vyhasli ďalšie dva ľudské životy.

Na cestách v kraji zaznamenali aj zvýšený počet opitých účastníkov cestnej premávky. V uplynulom týždni odhalili hliadky 62 nezodpovedných vodičov, z ktorých až 20 nafúkalo hodnotu nad 1 promile.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina