AKTUÁLNE: V Žilinskom kraji došlo k ďalšej tragickej nehode, zrážku s kamiónom neprežil vodič auta


Foto: AKTUÁLNE: V Žilinskom kraji došlo k ďalšej tragickej nehode, zrážku s kamiónom neprežil vodič auta Foto: KR PZ Žilina

Na území Žilinského kraja došlo za uplynulých sedem dní už k druhej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol ľudský život. Záchranné zložky momentálne zasahujú v obci Dlhá nad Oravou, kde sa na ceste prvej triedy zrazilo osobné auto s kamiónom.

„Upozorňujeme vodičov na tragickú dopravnú nehodu, ku ktorej došlo na ceste 1/59 - Dlhá nad Oravou v smere na Krivú (okres Dolný Kubín). Cesta v danom úseku je momentálne neprejazdná,“ informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Cesta je momentálne neprejazdná, premávka bude obnovená po odstránení následkov dopravnej nehody.

K tragickej dopravnej nehode došlo aj v piatok 26. februára 2021 v Ružomberku. Osobný automobil zostal po zrážke zakliesnený vo zvodidlách, nákladné vozidlo skončilo mimo vozovky. Následkom nehody utrpela jedna osoba zranenia, ktorým na mieste podľahla a druhá osoba sa zranila.


Aktualizácia 2.3.2021

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 51-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Opel po ceste I. triedy v obci Dlhá nad Oravou. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin s vozidlom prešiel v mierne ľavotočivej zákrute do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim nákladným motorovým vozidlom Volvo, ktoré viedol 47-ročný vodič,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Pri dopravnej nehode utrpel 51-ročný vodič osobného auta zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Vodič nákladného vozidla sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. U nebohého vodiča bola nariadená pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina