VIDEO: Mestský policajt zachránil okamžitou resuscitáciou muža nehybne ležiaceho v parku


Foto: VIDEO: Mestský policajt zachránil okamžitou resuscitáciou muža nehybne ležiaceho v parku

Mestská polícia Žilina informovala o úspešnom zásahu svojho príslušníka, ktorý pomohol nehybne ležiacemu mužovi. Ten sa v utorok 23. februára nachádzal v parku v centre mesta, kde si ho všimol náhodný okoloidúci. Po nahlásení na linku 159 boli na miesto okamžite vyslané hliadky.

Mestský policajt našiel v Sade SNP osobu v kritickom stave so zlyhaním vitálnych funkcií. Začal preto s okamžitým oživovaním, ktoré bolo úspešné. K prípadu zakrátko dorazila posádka záchrannej zdravotnej služby, ktorá si 62-ročného muža prevzala do svojej starostlivosti.

Privolaná posádka záchranárov pokračovala v rozšírenej resuscitácii muža, po ktorej ho transportovala na ďalšie ošetrenie a vyšetrenie do nemocnice.


„Patríte do kategórie, že ležiaceho človeka na verejnosti si nevšímate, alebo len letmo si pomyslíte, ďalší opitý? Stačí aj to málo, oznámenie, telefonát na tiesňovú linku a otec, mama, súrodenec, babka, dedko, príbuzný, kamarát, známy sa môže vrátiť k svojim blízkym…“ uvádza MP Žilina na sociálnej sieti.

Príslušník svojím konaním zachránil mužovi život, to by sa však pravdepodobne nepodarilo bez oznámenia na linku 159. Preto ak vidíte ležať na zemi osobu, venujte jej pozornosť, alebo aspoň k nej privolajte pomoc.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina