Mesto Žilina pripravuje testovanie aj na nadchádzajúci víkend, hľadá zdravotníkov na platenú výpomoc


Foto: Mesto Žilina pripravuje testovanie aj na nadchádzajúci víkend, hľadá zdravotníkov na platenú výpomoc Foto: ilustračné - obec Ochodnica

Počas nadchádzajúceho víkendu posilní mesto Žilina aktuálne testovacie kapacity, ktoré ponúkajú stále odberné miesta, o mobilné odberné miesta tak ako počas uplynulých víkendov. Z tohto dôvodu hľadá mesto zdravotníkov na platenú výpomoc. Radnica potrebuje rôzne profesie a zamerania.

Mesto Žilina hľadá zdravotníkov na platenú výpomoc počas pripravovaného víkendového testovania na ochorenie COVID-19. Prihlásiť sa môžu lekári, zdravotné sestry, zdravotnícki záchranári, pôrodné asistentky či študenti lekárskych fakúlt piateho a šiesteho ročníka alebo ošetrovateľstva v druhom až piatok ročníku. Zdravotníckemu personálu prislúcha za prácu odmena 15 eur brutto za hodinu,“ informoval hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

Prihlásiť sa je možné do piatka 12. februára do 23.00 hodiny v online registračnom formulári na tomto odkaze. Prihlásených zdravotníkov bude následne kontaktovať Mestský úrad v Žiline s ďalšími informáciami. K dnešnému dňu funguje v Žiline deväť stálych odberných miest.

Odberné miesta v Žiline, zriadené radnicou, budú otvorené počas oboch víkendových dní, vždy v čase od 08:00 do 20:00 hodiny. Od 15. februára 2021 vstúpi okres Žilina do prísnejšieho III. stupňa varovania (bordová farba), platnosť testu v zamestnaní sa skráti zo 14 dní na 7 a cestovanie medzi okresmi bude možné taktiež len najviac 7 dní starým negatívnym výsledkom testu.

V treťom stupni varovania sa nachádza väčšina okresov Žilinského kraja, výnimkou sú Čadca, Kysucké Nové Mesto a Liptovský Mikuláš. Pre tieto tri okresy (CA, KNM, LM) platí II. stupeň varovania (ružová farba), testy do zamestnania majú lehotu platnosti 14 dní. Pri pohybe medzi okresmi však zostáva platnosť testu 7 dní ako v prípade bordových okresov. 


 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu