Na Gymnáziu Hlinská v Žiline zrealizovali neformálny program Show your talent


Foto: Na Gymnáziu Hlinská v Žiline zrealizovali neformálny program Show your talent Foto: SYTEV

Nie každý stredoškolák v Žilinskom kraji má jasno, čo chce v živote robiť a kam smerovať. Mladí ľudia nemusia poznať svoje talenty, silné či slabé stánky a práve v ich nachádzaní im pomáha program Show your talent, ktorý napriek nepriaznivej dobe zavítal aj na žilinské Gymnázium Hlinská.

Plánované workshopy a školenia museli pre súčasné obmedzenia realizovať virtuálne. Prvé stretnutie sa nieslo v duchu osobných stretnutí, ktoré sa podarilo zrealizovať ešte tesne pred začiatkom obmedzení a doby home office. Následne sa študenti presunuli do online priestoru, kde sa už odohrával prvý workshop.

„Ten začínal krátkym zábavným kvízom slúžiacim ako ranný energizér na zobudenie všetkých účastníkov. Následne sa všetci spoločne „pozreli bližšie na zúbok“ celému programu, jednotlivým úlohám. Workshop bol zameraný na analýzu potrieb a písanie prvých návrhov jednotlivých projektov,“ vysvetľujú organizátori.

Medzi druhým a tretím workshopom, ktoré boli zamerané na tímovú prácu, tímy naštartovali realizáciu svojich projektových zámerov. Pravidelne sa stretávali cez online domény, finalizovali plány a snažili sa dokončiť tie posledné a najmenšie detaily.

Študenti mentoring chvália a majú zo stretnutí pozitívne pocity, v tejto dobe sú mentori pre študentov dôveryhodnými osobami, ktorým sa môžu vyrozprávať. Momentálne sa študenti pripravujú na realizáciu svojich tímových projektov, ktorých zámer majú jasne definovaný a plán pripravený. Avšak čakajú kedy sa budú môcť vrátiť do školy.



 

 

 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SYTEV