Pozor na podvodníkov! V Žiline sa objavili ponuky brigády, ktoré vás oberú o peniaze


Foto: Pozor na podvodníkov! V Žiline sa objavili ponuky brigády, ktoré vás oberú o peniaze

Čitateľ Michal hľadal na internete nejakú brigádu na doma, popri škole. Prezeral na najznámejších inzertných portáloch Bazoš.sk a Bazar.sk, kde po niekoľkých nezaujímavých ponukách narazil konečne na niečo lákavé. Tlačiarenská spoločnosť so sídlom v Žiline ponúkala prácu na doma. Podľa popisu malo ísť o prácu, ktorú môžu vykonávať osoby staršie ako 18-rokov a jej náplň bola razítkovanie propagačných materiálov a podkladov spoločnosti.

Inzerent pod menom spoločnosti ponúkal zárobok až 200 eur mesačne. Podmienkou však bolo zaslanie kópie občianskeho preukazu, kontaktných údajov a čísla účtu. Na prvý pohľad nie až tak nezvyčajné, keďže spoločnosť uvádzala, že na vykonávanie práce je potrebné podpísať zmluvu, ktorú zašle poštou.

Háčik bol však v tom, že záujemca mal zaslať spracovateľský poplatok vopred na účet firmy. Ak záujemca skúšal firmu kontaktovať, telefónne číslo bolo vždy nedostupné. Po žiadosti o kontaktovanie a zaslanie čísla spoločnosti prestal inzerent komunikovať.

Skúšali sme telefonovať priamo do spoločnosti, ktorá mala brigády ponúkať. Jej majiteľ nám potvrdil, že žiadne brigády neponúka a niekto inzeruje pod jeho menom.

Touto cestou upozorňujeme všetkých, ktorí hľadajú brigády na inzertných portáloch, aby vopred neposielali žiadne osobné údaje a peniaze a ponuku si riadne overili priamo v spoločnosti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu