Na Liptove došlo k požiaru rodinného domu, profesionálni a dobrovoľní hasiči ho uhasili do troch hodín


Foto: Na Liptove došlo k požiaru rodinného domu, profesionálni a dobrovoľní hasiči ho uhasili do troch hodín Foto: KR HaZZ v Žiline

V stredu 27. januára 2021 vo večerných hodinách došlo v obci Ižipovce (okres Liptovský Mikuláš) k nešťastnej udalosti. Krátko po ôsmej hodine večer tam vypukol požiar na poschodí rodinného domu.

Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline vyslalo po prijatí hlásenia na miesto viaceré posádky hasičov z Liptovského Mikuláša a Ružomberka a taktiež členov Dobrovoľného hasičského zboru obce Liptovský Trnovec.

„Po príchode bolo zistené, že ide o požiar podkrovia rodinného domu, z ktorého bola pred príchodom hasičov vytiahnutá jedna osoba bez zranenia. Požiar sa podarilo po hodine lokalizovať,“ spresnil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.


Postupným odstraňovaním lokálnych ohnísk sa podarilo požiar po necelých troch hodinách zlikvidovať. Hasiči však museli celý čas zasahovať s autonómnymi dýchacími prístrojmi.

„Objekt bol po požiari skontrolovaný termokamerou a odovzdaný na dohľad po požiari členom Dobrovoľného hasičského zboru obce Liptovský Trnovec. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb. Majiteľ rodinného domu bol v zlom psychickom stave odvezený Zdravotnou záchrannou službou na vyšetrenie,“ dodal M. Kypus.

Pri likvidácii požiaru zasahovalo deväť profesionálnych hasičov a štyria dobrovoľní hasiči so siedmimi kusmi hasičskej techniky. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania, na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin požiarov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR HaZZ v Žiline