Policajti narazili pri kontrole na hľadaného muža, ten im začal unikať po poľnej ceste


Foto: Policajti narazili pri kontrole na hľadaného muža, ten im začal unikať po poľnej ceste Foto: KR PZ Žilina

Policajti z Dolného Kubína narazili v sobotu 23. januára popoludní na nezodpovedného vodiča, ktorý jazdil autom aj napriek právoplatne uloženému zákazu. Preverovaním sa následne zistilo, že dotyčný muž je v pátraní a súd vydal príkaz na jeho dodanie do výkonu trestu odňatia slobody.

Na muža natrafili policajti počas výkonu služby, kedy ho predpísaným spôsobom zastavili v Dolnom Kubíne na ceste tretej triedy. Vodič idúci na vozidle značky Škoda začal z miesta unikať v smere na Ružomberok, kde odbočil na cestu tretej triedy na obec Komjatná.

Následne prešiel na poľnú cestu v smere na obec Žaškov (okres Dolný Kubín), kde došlo ku kolízii s policajným vozidlom, ktoré ho po celý čas prenasledovalo. Po kolízii zostal unikajúci šofér s autom stáť.

„Policajti počas kontroly vyzvali 30-ročného vodiča, aby sa podrobil dychovej skúške na alkohol čo odmietol. Taktiež sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu za účelom zistenia, či nie je ovplyvnený návykovou látkou. Preverovaním bolo zistené, že muž má správnym orgánom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá a bol na neho súdom vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody,“ spresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Príslušníci mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Následne ho eskortovali do ústavu na výkon trestu odňatia slobody. Počas procesných úkonov zaistili neznáme látky, ktoré budú zaslané na expertízne skúmanie.

„V súvislosti s touto udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s trestným činom marenia výkonu úradného rozhodnutia aj drogovej trestnej činnosti. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal krajský policajný hovorca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina