Sneženie dnes skomplikovalo dopravnú situáciu na viacerých cestách v Žilinskom kraji


Foto: Sneženie dnes skomplikovalo dopravnú situáciu na viacerých cestách v Žilinskom kraji Foto: KR PZ Žilina

Následkom poveternostných podmienok bola dnes 14. januára v ranných a dopoludňajších hodinách obmedzená doprava na viacerých miestach v Žilinskom kraji. Husté sneženie zasypalo cesty súvislou pokrývkou a na niektorých úsekoch sa vytvorila kašovitá šmykľavá vrstva.

Cestári priebežne vykonávali údržbu na dôležitých a frekventovaných úsekoch, najväčšie komplikácie nastali na horských priechodoch.

V okrese Čadca na diaľnici D3 v smere do Poľska zostali stáť nákladné motorové vozidlá v kopci. V žilinskom okrese na ceste prvej triedy I/64 na Fačkovskom sedle šmýkalo jedno nákladné motorové vozidlo.

V smere z Martina na Ružomberok sa vytvorili kolóny, horský priechod Šturec museli pre nákladné motorové vozidlá nad 10 metrov uzavrieť. V okrese Liptovský Mikuláš bola situácia stabilizovaná, hranice a horské priechody boli plne prejazdné. Rovnako bol na tom aj priechod Donovaly v okrese Ružomberok.


Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline zaevidovalo celkom tri škodové udalosti v Žiline a ďalších päť škodových udalostí s jednou dopravnou nehodou v Dolnom Kubíne.

Hasiči ráno pomáhali na severnej diaľnici D1 pri nehode kamióna. Ten sa skrížil približne 5 kilometrov za zjazdom z Liptovského Mikuláša v smere na Ružomberok, dôsledkom čoho zostal daný úsek neprejazdný. Za krátky čas sa vytvorili kilometrové kolóny siahajúce až po Liptovský Mikuláš.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina