Výrobný závod Kia pri Žiline má od začiatku roka nového prezidenta


Foto: Výrobný závod Kia pri Žiline má od začiatku roka nového prezidenta Foto: Kia Motors Slovakia

Automobilový závod juhokórejskej značky Kia v Tepličke nad Váhom má od 1. januára nového prezidenta, doterajšieho Kyong Jae Lee nahradil Seok Bong Kim (na fotografii). Nový prezident pracuje pre značku už viac ako tridsať rokov, v Kia Motors Corporation odštartoval kariéru v roku 1990. 

Vo výrobnom závode Gwangju v Južnej Kórei strávil tridsať rokov a pôsobil tam ako vedúci oddelení kvalita a montáž automobilov. Seok Bong Kim riadil závod Gwangju 1 od roku 2018 do roku 2020. Od 1. januára tohto roka pôsobí ako prezident a výkonný riaditeľ Kia Motors Slovakia.

„Je pre mňa cťou a zároveň výzvou viesť úspešný výrobný závod Kia Motors Slovakia. Pevne verím, že naša spoločnosť bude aj naďalej úspešne rozvíjať svoje podnikateľské aktivity v žilinskom regióne a pozitívne vplývať na výkonnosť ekonomiky Slovenskej republiky. Pre mňa zostáva prioritou rozvoj spoločnosti, neustále zlepšovanie pracovného prostredia a stabilita pre našich zamestnancov a ich rodiny,“ povedal Seok Bong Kim, nový prezident a výkonný riaditeľ Kia Motors Slovakia.

Kyong-Jae Lee viedol spoločnosť pri Žiline 2 roky aj mesiac, prezidentom a výkonným riaditeľom bol od 1. decembra 2018.


Kia vstupuje do novej dekády s redizajnom identiny

Juhokórejská značka prednedávnom predstavila nové globálne logo, ktoré má pripomínať rukou písaný podpis. Zmenou prešiel aj slogan “The power to surprise”, nový slogan KIA znie „Movement that inspires“ (v preklade „Pohyb, ktorý inšpiruje“). Nové logo bolo odhalené počas pyrotechnickej show na oblohe nad kórejským mestom Incheon.  

Zaujímavosťou je, že na podujatí bolo 303 pyrodrónov, ktoré odpálili stovky ohňostrojov na synchronizovanom umeleckom vystúpení. Týmto počtom sa postarali o nový Guinnessov svetový rekord v kategórii „Najviac bezpilotných vzdušných prostriedkov (UAV), ktoré súčasne spúšťajú zábavnú pyrotechniku“. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Kia Motors Slovakia