Parkovanie na Martinských holiach bolo spoplatnené, financie využijú na zvýšenie bezpečnosti


Foto: Parkovanie na Martinských holiach bolo spoplatnené, financie využijú na zvýšenie bezpečnosti Foto: Winter Park Martinky na Martinských holiach

Lyžiarske stredisko Winter Park Martinky v Malej Fatre, priamo nad mestom Martin, pristúpilo od začiatku roka 2021 k spoplatneniu parkovania. Po novom sa platí jednorazový poplatok vo výške 10 € za jedno vozidlo.

Platba prebieha v hotovosti pri príjazde na rampe. V cene poplatku je zahrnutá služba, ktorá dohliada na režim cesty pri dolnej rampe, ale aj výkon zimnej údržby cestnej komunikácie v dĺžke 10 kilometrov.

Poplatok odráža podľa informácií strediska Winter Park Martinky aj náklady na správu parkoviska, ktorého kapacita je približne 250 motorových vozidiel.


„Vážime si, že stredisko, zjazdovky aj parkovisko využívate na individuálny turizmus. Preto vám napriek uzatvoreniu lanoviek a vlekov chceme poskytnúť bezpečnosť a komfort pri ceste na Martinské hole,“ spresňuje lyžiarske stredisko na sociálnej sieti.

Martinské hole alebo ľudovo Martinky je rekreačné a turistické stredisko v Lúčanskej Malej Fatre, západne smerom od mesta Martin, na južnom svahu vrcholu Krížava. Lyžiarske stredisko sa nachádza v nadmorskej výške 1 150 až 1 456 metrov nad morom a ponúka 11 lyžiarskych zjazdoviek.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Winter Park Martinky na Martinských holiach