V Žiline sa objavili rozhádzané nástrahy pre psov, v saláme sú skryté klince


Foto: V Žiline sa objavili rozhádzané nástrahy pre psov, v saláme sú skryté klince Foto: čitateľ

V takmer pravidelných intervaloch sa na rôznych žilinských sídliskách objavujú nástrahy a otravy pre psov, najnovšie nás čitateľ upozornil na nebezpečie na žilinskom sídlisku Hliny 8. Niekto tu rozhádzal salámy so zamaskovanými klincami. Ani na sídlisku Hliny nejde o prvý prípad, v minulosti tu bola voľne pohodená otrava pripomínajúca granule.

Páchatelia často vkladajú do salám alebo párkov klince či otravu pre potkany, pričom stačí chvíľka nepozornosti a pes nájdenú otravu alebo nástrahu zje. Majitelia sa o tom často dozvedia až po niekoľkých hodinách. Vtedy sa začnú prejavovať prvé príznaky.

„Na sídlisku Hliny 8 niekto umiestnil potravu s klincami, našli sme ich v nedeľu 20. decembra na obed. Ide o salámu, najväčší kus mal približne päť krát päť centimetrov,“ informuje čitateľ, ktorý nástrahy objavil. Otravu alebo pasce často umiestňujú páchatelia, ktorí sa snažia takýmto spôsobom riešiť svoje problémy so psími exkrementmi alebo štekaním.

Protiprávnym riešením však trestajú predovšetkým zvieratá, pred časom došlo aj k uhynutiu jedného zo psov na sídlisku Vlčince po tom, ako skonzumoval nastraženú maškrtu pravdepodobne s jedom na potkany Ratimor. Ten spôsobil psovi vnútorné krvácanie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu