Vlci Žilina na víťaznej vlne, od začiatku ligy len víťazstvá


Foto: Vlci Žilina na víťaznej vlne, od začiatku ligy len víťazstvá Foto: Vlci Žilina

Už zajtra 9. decembra odohrá mužstvo Vlci Žilina zápas 10. kola Slovenskej hokejovej ligy proti HK Spišská Nová Ves. Novovytvorený žilinský tím stojí na základoch MsHK Žilina a už teraz má za sebou najlepší vstup do sezóny spomedzi tímov SHL za posledných osem rokov.

Vlci totiž od začiatku sezóny neprehrali a ak sa im podarí zvíťaziť aj v stredajšom stretnutí, ukončia prvú štvrtinu základnej časti sezóny 2020/2021 bez prehry, pričom budú mať za sebou duely so všetkými súpermi v súťaži.

Doterajšie výsledky tímu Vlci Žilina, sezóna 2020/2021 

2. kolo - HK Gladiators Trnava 3:5 Vlci Žilina
3. kolo - Vlci Žilina 7:0 HK Levice
4. kolo - HK ´95 P. Bystrica 0:9 Vlci Žilina
5. kolo - Vlci Žilina 4:1 HC 19 Humenné
6. kolo - HK Martin 0:7 Vlci Žilina
7. kolo - Vlci Žilina 3:2 HC Topoľčany
8. kolo - MHK Dubnica n. Váhom 0:2 Vlci Žilina
9. kolo - Vlci Žilina 7:1 HK Skalica
Vložený zápas - Vlci Žilina 9:2 Reprezentácia SR U18 

Vďaka týmto výsledkom patrí žilinským hokejistom suverénna prvá priečka s 27 bodmi, druhý HK Vitar Martin má len 17 bodov. Stredajší súper zo Spišskej Novej Vsi okupuje tretiu priečku tabuľky so 16 bodmi.


Piate kolo dňa 25. novembra 2020 odohrali hokejisti klubu Vlci Žilina s oranžovými stopami na tvári, ktoré sa nápadne ponášali na šrámy.

Športovci sa tak pridali k rade iných po celom svete, ktorí v ten deň poukázali v rámci Medzinárodného dňa za odstránenie násilia páchaného na ženách na to, čo sa častokrát deje za zatvorenými dverami domácností.

„Hokejisti sú často vnímaní ako športovci, ktorí len vykorčuľujú na ľad, odohrajú zápas a idú domov. Vlci takto nepremýšľajú. U nás chceme ísť ďalej a reflektovať na rôzne témy. Vnímame, čomu je dnešný deň venovaný a chceli sme na to poukázať. Som rád, že hráči s tým nemali žiaden problém a nastúpili na zápas s oranžovou farbou na tvári,“ povedal na margo nezvyčajného sfarbenia tvári žilinských hráčov Dávid Košút, člen marketingového tímu klubu Vlci Žilina. 

FOTO: Vlci Žilina



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Vlci Žilina