Dnes predpoludním došlo k nešťastiu na Súľovských skalách, z hradnej zrúcaniny spadol 37-ročný muž


Foto: Dnes predpoludním došlo k nešťastiu na Súľovských skalách, z hradnej zrúcaniny spadol 37-ročný muž Foto: Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE

Dnes 5. decembra krátko predpoludním došlo na Súľovských skalách k nešťastnej udalosti. Z veže hradnej zrúcaniny spadol 37-ročný muž dole strmým terénom. Muž padal z výšky približne 15 metrov, pričom sa mu podarilo zachytiť v poraste.

Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline vyslalo na miesto dve posádky hasičov z Bytče. O súčinnosť pri zásahu boli požiadaní aj leteckí záchranári. Na pomoc zranenému mužovi letela posádka záchranárskeho vrtuľníka z Banskej Bystrice.

„Po lokalizácií miesta nešťastia bol lekár z paluby vysadený  priamo k zranenému pomocou lanovej techniky. 37-ročný muž bol pri vedomí, utrpel početné tržné poranenia hlavy, hrudníka a vážny úraz ramena. Lekár mu poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie, zranenie zafixoval a pripravil na evakuáciu z terénu pomocou palubného navijaka,“ spresňuje Vrtuľníková záchranná zdravotná služba.

Počas medzipristátia na futbalovom ihrisku v Súľove preložili záchranári zraneného muža na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave ho následne transportovali na urgentný príjem Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE