Ďalšie kovové srdce určené na zber plastových vrchnáčikov pre choré deti pribudlo v meste Bytča


Foto: Ďalšie kovové srdce určené na zber plastových vrchnáčikov pre choré deti pribudlo v meste Bytča Foto: Mesto Bytča / Zdenka Svrčková

V uplynulých dňoch pribudlo v Žilinskom kraji ďalšie kovové srdce, ktoré je určené na zber plastových vrchnáčikov. Umiestnené je v centre mesta Bytča, priamo pred budovou mestského úradu. Rovnaké srdce nedávno nainštalovali v centre Dolného Kubína priamo pred obchodným domom.

Do veľkého srdca môžu obyvatelia vhadzovať plastové vrchnáky z plastových fliaš a tetrapakov. Tieto sa po naplnení speňažia a financie následne poputujú deťom, ktoré to najviac potrebujú. Mesto Bytča zároveň prostredníctvom svojej stránky žiada ľudí, aby zasielali tipy na prípady, ktoré je potrebné podporiť.

„Pokiaľ poznáte detičky z nášho mesta, ktoré zo zdravotného hľadiska potrebujú nejakú finančnú pomoc, môžete nám ich prísť nahlásiť priamo na Mestský úrad. Budem veľmi rád, keď sa nám srdiečko podarí naplniť nielen jeden raz, no vrchnáčiky doň budú pribúdať stále, aby sme tak mohli spoločne pomôcť v čo najväčšej možnej miere,“ priblížil primátor mesta Miroslav Minárčik.

Vrchnáky z PET fliaš sú vyrábané z kvalitného tvrdého plastu a preto sú drahšou surovinou než bežné plastové fľaše. Ich recyklácia je tak výhodná nielen z ekonomického ale najmä z ekologického hľadiska. Zberom plastových vrchnákov tak ľudia nielen že prispievajú k ochrane životného prostredia ale najmä pomáhajú zlepšiť zdravie tým, ktorí to potrebujú.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Bytča / Zdenka Svrčková