Prestavba športového areálu na Varšavskej v Žiline by mohla začať ešte tento rok


Foto: Prestavba športového areálu na Varšavskej v Žiline by mohla začať ešte tento rok

V roku 2017 schválilo Zastupiteľstvo Žilinského samosprávneho kraja zámer prestavby športového areálu, ktorý sa nachádza pri Gymnáziu Varšavská cesta 1 v Žiline. Samospráva je zriaďovateľom školy. Dodávateľa vybrali v novembri tohto roku a spoločnosť Športfinal, s.r.o. z Bratislavy zrealizuje revitalizáciu za takmer 367-tisíc eur.

Podľa slov hovorkyne župy Martiny Remencovej by výstavba mala začať tento rok: „Je dokončený proces verejného obstarávania a beží zákonná doba pred podpisom Zmluvy o dielo. So stavbou by sa malo začať v ešte v decembri 2020 a skončenie stavby predpokladáme v 05/2021. Všetko závisí aj od počasia a vývoja pandemickej situácie,“ uviedla Remencová v novembri.

Výsledkom revitalizácie bude 280 metrov dlhý atletický ovál so štyrmi dráhami vrátane stometrovej šprintérskej bežeckej trate so šiestimi dráhami. Obnovou prejde aj doskočisko s odrazovou dráhou. Futbalové ihrisko čaká rozšírenie plochy a vybudovanie osvetlenia za pomoci štyroch stožiarov. 


Zároveň pribudnú parkovacie miesta a exteriérová tribúna s kapacitou 150 sediacich návštevníkov. Žilinský samosprávny kraj plánoval podobnú rekonštrukciu aj na ihrisku pri Gymnáziu Hlinská, príprava stavby bola pozastavená. Dôvodom sú chýbajúce peniaze:  

„Spustenie verejného obstarávania závisí od dostupnosti finančných prostriedkov, stavba na Hlinskej bola pozastavená z dôvodu ich nedostatku. ŽSK aj napriek nepriaznivej situácii realizuje v tomto roku mnohé investície do objektov zdravotníckych zariadení, školských budov, kultúrnych či sociálnych zariadení, ktoré by mali patriť medzi najvyššie za predchádzajúce roky. Okrem iných investícií sa tento rok dokončila I. etapa výstavby Atletického štadióna v Martine, na ktorom sa kraj podieľal sumou prevyšujúcou 900 tisíc eur, čo nie je zanedbateľná investícia do športoviska,“ uzavrela Remencová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu