V meste a mestských častiach rozsvietia až 20 vianočných stromčekov, nový pribudne v Parku Ľ. Štúra


Foto: V meste a mestských častiach rozsvietia až 20 vianočných stromčekov, nový pribudne v Parku Ľ. Štúra Foto: Mesto Žilina

Vianočné trhy sa tento rok v Žiline síce neuskutočnia, no pravú vianočnú atmosféru navodí aspoň výzdoba v uliciach centra mesta a v mestských častiach. Samospráva rozsvieti dohromady až dvadsať stromčekov, najväčší bude na Mariánskom námestí.

Hlavný vianočný stromček priviezli na námestie už v stredu 25. novembra vo večerných hodinách. Až 15-metrov vysokú jedličku bude zdobiť 10 000 LED  žiaroviek a 240 červených dekoratívnych gulí. Strom pred 25 rokmi vo svojej záhrade zasadil Jozef Honko zo Strečna.

Vianočné stromčeky sa postupne rozožiaria aj na ďalších devätnástich miestach v meste. Najkrajší symbol Vianoc bude na Hlinkovom námestí zdobený LED svetelnou reťazou a veľkými LED snehovými vločkami.


Farebnými bajonetovými žiarovkami budú osvetlené vianočné stromy v meste a mestských častiach Bánová, Závodie, Bytčica, Hájik, Považský Chlmec, Strážov, Žilinská Lehota, na ulici A. Bernoláka a Františkánske námestie.

LED osvetlením budú zdobené stromy v mestských častiach Budatín, Brodno, Mojšová Lúčka, Zástranie, Hájik, Trnové, Vlčince a Vranie. Na vrchu každého bude osadená 3D vločka.

Novinkou tohto roka je vianočný stromček v Parku Ľ. Štúra.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina