Poslanci zastupiteľstva navýšili rozpočet mesta o tri milióny eur


Foto: Poslanci zastupiteľstva navýšili rozpočet mesta o tri milióny eur

Na tohtotýždňovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline navýšili poslanci rozpočet mesta zo sumy 50,979 milióna eur na 53,984 milióna eur. Zmeny predpokladajú, že rozpočet bude vyrovnaný v príjmovej aj výdavkovej časti. Hlavným dôvodom úpravy rozpočtu bolo navýšenie miezd v školstve.

Kolektívna zmluva aj oprava cesty vo Vraní

Situáciu bližšie komentoval vedúci ekonomického odboru Mestského úradu v Žiline Karol Krutek: „Je to reflexia na vyššiu kolektívnu zmluvu, ktorá zabezpečila nárast miezd učiteľov v školstve. A dofinancovanie niektorých prevádzkových vecí. Ďalej išlo o rozčlenenie prostriedkov na OPIS – elektronizáciu služieb MsÚ v Žiline, kde sme rozpočtové prostriedky v zmysle zmluvy so štátom k európskym fondom rozdelili na drobné. Ďalej sú tam finančné prostriedky na sanáciu havarijného stavu cesty v mestskej časti Vranie a veci, ktoré sa týkajú bežného života a požiadaviek občanov mesta,“ uviedol Krutek.

Ide už o tretiu úpravu rozpočtu

Prvotný rozpočet mesta Žilina na rok 2015 vo výške 48,798 milióna eur schválilo MsZ v Žiline dňa 3. novembra 2014. Tento rozpočet bol vyrovnaný, rovnako ako ten po rozpočtových úpravých z dňa 9. marca 2015, kedy ho mestskí poslanci upravili na sumu 50,979 milióna eur.

foto: ilustračné


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu