Prímestské autobusy v Žilinskom kraji budú od piatku jazdiť v obmedzenom režime


Foto: Prímestské autobusy v Žilinskom kraji budú od piatku jazdiť v obmedzenom režime Foto: ŽSK

Už od zajtrajšieho dňa 30. októbra bude prímestská autobusová doprava v Žilinskom kraji jazdiť v obmedzenom režime. Dôvodom sú mimoriadne prázdniny stanovené ministerstvom školstva ako i platný zákaz vychádzania v rámci „čiastočného lockdownu”. 

„Vo veľmi podobnom režime sme išli už počas prvej vlny pandémie. Prázdninový režim bude doplnený o autobusové spoje tak, aby bolo zabezpečené dochádzanie zamestnancov do práce a žiakov aj zamestnancov do materských a základných škôl,” uviedla predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová. 

Zmena bude platná až do 12. decembra 2020, kedy dôjde ku generálnej zmene cestovných poriadkov. Ak sa zmenia súčasné prísne podmienky, kraj môže rozpis upraviť:


„V prípade, že by do tohto dátumu došlo k uvoľňovaniu opatrení, tak samozrejme režim prevádzkovania prímestskej autobusovej dopravy prehodnotíme a prispôsobíme sa situácii. Zároveň platí, že počas obmedzeného režimu budeme situáciu sledovať a prehodnocovať a budeme brať do úvahy aj aktuálne požiadavky cestujúcej verejnosti,” uzavrela županka. 

  Žilinská župa zároveň ubezpečuje cestujúcich, aby sa v prípade potreby nebáli využívať prímestskú autobusovú dopravu, nakoľko krajské autobusy sú pravidelne dezinfikované a doteraz v nich nebol nezaznamenaný ani jeden prípad nákazy COVID-19.

Vodiči v autobusoch sú chránení dezinfekciou a ochranným rúškom. Žilinská župa darovala svojim zmluvným dopravcom ochranné rúška v celkovom počte osemtisíc kusov, ktoré získala darom od spoločnosti SanaClis, s.r.o.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSK