Nehoda pri Kysuckom Novom Meste dnes ráno ochromila dopravu až v Žiline, zranili sa dve osoby


Foto: Nehoda pri Kysuckom Novom Meste dnes ráno ochromila dopravu až v Žiline, zranili sa dve osoby
Galéria: 3 fotky
Foto: KR HaZZ v Žiline

Dnes 29. septembra v skorých ranných hodinách zablokovala frekventovanú cestu prvej triedy medzi Žilinou a Čadcou dopravná nehoda. Krátko pred 05:30 hod. došlo k zrážke kamiónu s osobným motorovým vozidlom v katastri mesta Kysucké Nové Mesto.

Pri dopravnej nehode došlo k zraneniu dvoch osôb, z nákladného auta začala unikať nafta. K udalosti boli vyslané všetky záchranné zložky, hasičom z Kysuckého Nového mesta prišli na pomoc aj členovia Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.

Vodič nákladného motorového vozidla bol bez zranení. Hasiči vyslobodili zranené osoby z osobného motorového vozidla, poskytli im predlekársku prvú pomoc a pomohli naložil osoby do vozidiel Záchrannej zdravotnej služby. Vozidlá zabezpečili proti vzniku požiaru, únik nafty z nákladného vozidla zastavili a zlikvidovali uniknutú naftu z vozovky pomocou sorbentu,“ spresnil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

O udalosti bola informovaná aj Inšpekcia životného prostredia a Národná diaľničná spoločnosť. Počas odstraňovania následkov udalosti bola cesta prvej triedy I/11 uzatvorená.

Premávku obnovili až po odtiahnutí havarovaných vozidiel za pomoci odťahovej služby. Kolóna sa za krátky čas vytvorila až po Žilinu, kde bola doprava zastavená na štvorprúdovej ceste v Budatíne.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR HaZZ v Žiline