FIFA dala za pravdu vyhodenému hráčovi MŠK Žilina Besirovi Demirimu


Foto: FIFA dala za pravdu vyhodenému hráčovi MŠK Žilina Besirovi Demirimu Foto: ilustračné

V marci pristúpil futbalový klub MŠK Žilina k vstupu do likvidácie, čo mu umožnilo fakticky ukončiť zmluvy s podstatnou časťou hráčov A tímu. Dôvodom bola podľa vyjadrenia klubu neistá finančná situácia do budúcnosti a to, že najvyššiu časť nákladov tvorili práve platy profesionálnych hráčov.

MŠK Žilina financuje svoju činnosť najmä z transferov hráčov, u ktorých po prepuknutí koronakrízy predpokladal, že sa zastavia. Medzi sedemnástimi prepustenými futbalistami bol aj 26-ročný Albánec Besir Demiri. Ten využil svoje právo a so žiadosťou o pomoc sa obrátil na Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA). 

Ako informuje sport.sk, federácia dala za pravdu legionárovi a MŠK Žilina má podľa rozhodnutia doplatiť Albáncovi sumu 180-tisíc eur. Klub včera večer potvrdil, že rozhodnutie vo veci odškodnenia Demiriho mu bolo doručené. 

„Aktuálne nepoznáme presné dôvody, na základe ktorých došlo k vydaniu tohto rozhodnutia. Vyžiadali sme si preto z FIFA odôvodnenie a po jeho dôkladnom preskúmaní zvážime možnosť odvolania sa na Športový arbitrážny súd v Lausanne. Vzhľadom na vyššie uvedené, nebudeme až do právoplatného skončenia celej veci poskytovať žiadne bližšie vyjadrenia,“ uvádza stanovisko žilinského futbalového klubu. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu