D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka, ako pokračuje výstavba estakády?


Foto: D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka, ako pokračuje výstavba estakády?
Galéria: 12 fotiek

Presne po dvoch mesiacoch, sme boli skontrolovať postup prác na estakáde na úseku diaľnice D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka. Naša cesta začala pri východnom portáli tunela Žilina, kde bolo vidieť naozaj zmeny od poslednej návštevy.

Na fotkách je možné vidieť rozsiahle práce na stabilizovaní svahu pri budúcich portáloch tunela Žilina ako aj založené a už vybudované piliere estakády pri tuneli. Základové pätky, ktoré pri poslednej návšteve ešte neboli všetky vybudované sú momentálne už hotové a pripravené na betonáž samotných pilierov.

Pri železničnom priecestí sa už dva takéto dokončené piliere založené na základovej pätke nachádzajú.Pri rieke Rajčanka a teda na konci tohto úseku, kde ďalej bude pokračovať ďalší úsek diaľnice, ktorého súčasťou je aj tunel Višňové sú už taktiež vybudované základové pätky.

Stavbu sme navštívili počas troch dní od piatku do nedele. Práce na estakáde počas víkendu nepokračovali, ale navštívili sme aj tunel Žilina a úsek pri obci Hôrky, kde sa skutočne pracovalo aj počas víkendu.

Autor: Žilinské diaľnice




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu