FOTO: V Žiline zrekonštruovali štyri škôlky na Hlinách, Vlčincoch a Hájiku


FOTO: V Žiline zrekonštruovali štyri škôlky na Hlinách, Vlčincoch a Hájiku
Galéria: 23 fotiek
Foto: Mesto Žilina

Mestské vzdelávacie zariadenia v Žiline sú pripravené na štart nového školského roka, škôlkari v štyroch zariadeniach sa po prázdninách nasťahujú do vynovených priestorov. Mesto Žilina počas leta zrekonštruovalo zariadenia na Hlinách III a IV, Hájiku a Vlčincoch.

Zariadenie na Puškinovej ulici na sídlisku Hliny III prešlo počas letných mesiacov rekonštrukciou, za takmer 90-tisíc eur samospráva opravila a zateplila poškodenú strechu. Rekonštrukčné práce zahŕňali aj celkovú obnovu elektroinštalácie či obmenu nerezového zariadenia kuchyne. Celý objekt bol v závere prác vymaľovaný. 

Investičnú akciu za celkom 440-tisíc eur zameranú na zníženie energetickej náročnosti radnica v júni ukončila v Materskej škole na Petzvalovej ulici v Žiline. Rekonštrukčné práce, ktoré trvali osem mesiacov, sa v škole dotkli zateplenia budovy, modernizácie osvetlenia a vykurovania, dobudovania núteného vetrania rekuperáciou či zabezpečenia bezbariérového prístupu do budovy.

V súčasnosti mesto realizuje a pripravuje na ukončenie aj ďalšie dve investičné akcie, a to rekonštrukciu Materskej školy Trnavská na sídlisku Vlčince za celkom 681-tisíc eur a Materskej školy Čajakova na Hlinách IV za viac ako 360-tisíc eur. Na zvýšenie kapacity škôlok a ich rekonštrukciu získala samospráva finančné prostriedky z Integrovaného regionálneho operačného programu. 


V súvislosti s otvorením nového školského roka a zvýšenými nárokmi na verejnú dopravu v tomto období, oznamuje Dopravný podnik mesta Žiliny s.r.o., že mestská hromadná doprava prechádza od 2. septembra do režimu školského roka a školských posilových spojov.

Z dôvodu pandemických opatrení jazdila žilinská mestská hromadná doprava od 16. marca v prázdninovom režime, čo znamenalo, že vozidlá nepremávali v tak hustých intervaloch, doby čakania boli dlhšie a neboli vypravované školské posilové spoje.

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina je 14 základných škôl, 26 materských, dve základné umelecké školy a jedno centrum voľného času. V základných školách pracuje 672 pedagogických zamestnancov a materských školách 236 pedagogických zamestnancov. V uplynulom školskom roku sa v základných školách v pôsobnosti mesta vzdelávalo 6 174 žiakov, 2 304 detí navštevovalo materské školy, 2 093 centrá voľného času, 2 230 základné umelecké školy.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina