Dievča sa stratilo počas prechádzky v lese, o dve hodiny ju našli


Foto: Dievča sa stratilo počas prechádzky v lese, o dve hodiny ju našli

Podvečerná prechádzka s otcom sa zmeniľa na chvíľkovú drámu, ktorú ukončila najmä rýchla a dobre zvolená taktika. Svoju úlohu zohrala aj znalosť terénu , sobotňajšie pátranie po 15 ročnom dievčati z okresu Prievidza našťastie dopadlo dobre už po dvoch hodinách.

“Dievča sa stratilo v sobotu 11. apríla podvečer v lese v katastri obce Brieštie v okrese Turčianske Teplice. Dievča bolo na prechádzke so svojím otcom, keď sa odklonilo z trasy po lesnej ceste z chatovej osady Hadviga smerom na obec Brieštie s tým, že si cestu skráti cez les. Dievča však v lese zablúdilo a nemohlo nájsť cestu späť. Našťastie malo pri sebe mobilný telefón, ktorým kontaktovalo rodinu a otec následne privolal políciu,” uviedla hovorkyňa KR PZ v Žiline Jana Balogová.

Výrazne pomohla polícia aj dobrovoľní hasiči a poľovníci

Okrem polície sa do pátrania zapojili aj dobrovoľní hasiči z obce a poľovníci. Aj vďaka znalosti terénu jedným z policajtov boli inštruovaní ostatní dobrovoľníci a dievčina bola zhruba po dvoch hodinách od nahlásenia nezvestnosti vypátraná na západ od chatovej oblasti Hadviga poľovným hospodárom. Dievča bolo v poriadku a prevzali si ho rodičia.

foto: ilustračné


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu