Vo Veľkej Fatre privalil lesného robotníka strom, pomoc mu poskytli horskí a leteckí záchranári


Foto: Vo Veľkej Fatre privalil lesného robotníka strom, pomoc mu poskytli horskí a leteckí záchranári Foto: Horská záchranná služba

Vo štvrtok 13. augusta 2020 v ranných hodinách došlo vo Veľkej Fatre k úrazu lesného robotníka. Žiadosť o pomoc prijala tiesňová linka 155, ktorá na miesto vyslala Horskú záchrannú službu (HZS). Pracovníka v lese privalil strom, ktorý mu mal spôsobiť viaceré poranenia dolných končatín.

Horská záchranná služba si na pomoc privolala posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) zo Žiliny. Zásah prebiehal nad obcou Sklabinský Podzámok v okrese Martin.

„Nachádzal sa vo Veľkej Fatre, v Kantorskej doline nad Sklabínskym Podzámkom. Na miesto bola vyslaná posádka RLP a záchranári HZS. Na mieste poskytli pacientovi neodkladnú zdravotnú starostlivosť a pre podozrenie na úraz chrbtice požiadali o súčinnosť posádku VZZS,“ spresňujú horskí záchranári.

Pacient bol za pomoci nosidiel prenesený na miesto, kde bolo možné nasadiť leteckú techniku a pomocou navijaka ho vytiahnuť na palubu. Zraneného robotníka následne letecky transportovali do nemocnice.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba