Diaľničný úsek D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec budú môcť motoristi využívať ešte tento rok


Foto: Diaľničný úsek D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec budú môcť motoristi využívať ešte tento rok Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Práce na stavbe diaľničného úseku D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec veľmi rýchlo napredujú. V súčasnosti sa dokončuje montáž protihlukových stien a pokládka finálnych vrstiev asfaltových kobercov. Národná diaľničná spoločnosť chce tento úsek odovzdať motoristom do konca tohto roka.

„Na stavbe sa dokončujú finálne vrstvy na telese diaľnice a montujú posledné metre protihlukových stien. Tie sú zrealizované už na 75 percent. Protihlukové steny budú mať po dokončení celkovú dĺžku 11 130 metrov. Následne zahájime práce na osadení zvislého a premenného dopravného značenia, namaľuje sa vodorovné dopravné značenie a odskúšame informačný systém diaľnice,“ informuje NDS.

Galéria: 11 fotiek


Na výstavbe kysuckej D3 sa podieľa až 250 pracovníkov

V celom úseku diaľnice je v súčasnosti doprava vedená po existujúcich cestách prvej triedy, ktoré sú využívané aj medzištátnou prepravou. Sprejazdnenie úseku D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec odbremení predovšetkým mesto Čadca a obec Svrčinovec od tranzitnej dopravy.

„V časti novobudovanej D3 prechádza tranzit mestom Čadca a obcou Svrčinovec, čo znižuje plynulosť a rýchlosť dopravy, znehodnocuje životné prostredie nadmerným hlukom a znížená je aj bezpečnosť obyvateľov,“ spresňuje Národná diaľničná spoločnosť.

Vedenie trasy si vyžiadalo aj množstvo vyvolaných investícií, ako sú preložky a rekonštrukcie existujúcich nadzemných a podzemných sietí, rekonštrukciu mosta na ceste prvej triedy či vybudovanie lávky pre peších ponad železnicu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť