Policajti v Čadci zachránili 74 ročnému mužovi život


Foto: Policajti v Čadci zachránili 74 ročnému mužovi život

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Krásno nad Kysucou zachránili ľudský život. Policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Krásno nad Kysucou bola v uplynulom týždni vo večerných hodinách vyslaná operačným strediskom Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline na preverenie oznámenia do obce Zborov nad Bystricou.

Všímavý občan nahlásil neaktivitu suseda

Občan z uvedenej obce oznámil, že jeho 74 ročný sused celý deň nevyšiel z domu a má podozrenie, že sa mu niečo stalo. Policajti sa po príchode na miesto skontaktovali s oznamovateľom a klopali na dvere domu, ale dvere im nikto neotváral. Všimli si, že sa svieti na poschodí a pomocou rebríka sa pozreli do miestnosti. V izbe na zemi zbadali nehybne ležať muža. Okamžite rozbili okienko na vchodových dverách a vošli do domu.

Ležiacemu mužovi preverili základné životné funkcie a zistili, že mal tep, dýchal a nezrozumiteľne rozprával. Ihneď mu poskytli predlekársku prvú pomoc a na miesto privolali rýchlu zdravotnú pomoc. Záchranári si následne muža prevzali, vyšetrili ho a previezli do nemocnice. Policajti svojím okamžitým zásahom naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a zachránili život 74 ročnému mužovi.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu