Regal Burger v žilinskom Auparku pridáva do svojej ponuky osviežujúcu Havajskú špecialitu Poké


Foto: Regal Burger v žilinskom Auparku pridáva do svojej ponuky osviežujúcu Havajskú špecialitu Poké

Na Slovensko nedávno dorazil nový trend v stravovaní prinášajúci vyvážené kombinácie chutí, ktoré sú ľahké a zároveň zasýtia. Poké je exotický šalát z marinovaných a nakrájaných rýb kombinovaný s rôznymi prísadami. Nie je však len trendom posledného obdobia, ale má za sebou aj dlhú históriu.

Toto chutné jedlo sa rozšírilo do celého sveta z ostrova Havaj v Tichom oceáne. Jeho popularita začala rýchlo narastať v Spojených štátoch, následne sa stalo obľúbeným v Európe a len nedávno už aj na Slovensku.

Názov Poké znamená doslovne „rozrezať na kúsky“

Na Havajských ostrovoch ho nájdete úplne všade - v reštauráciách, malých stánkoch, plážových baroch či dokonca čerpacích staniciach. Je súčasťou každodenného života a domácej gastronomickej kultúry.

Poké obsahuje rozmanité suroviny, najčastejšie sú to kúsky ryby, čerstvej zeleniny, alebo ryže či šalátu. Vyznačuje sa najmä ľahkosťou, sviežosťou a čerstvosťou, vďaka čomu si ho môžete dopriať na obed aj na večeru. Pokiaľ hľadáte výživovú hodnotu a sviežu chuť, určite vás osloví.

Miska plná čerstvých exotických chutí je ideálnou voľbou na horúce letné dni

Poké sa v priebehu rokov menilo a dopĺňalo o ďalšie ingrediencie. Dnes sa pripravuje na stovky rôznych spôsobov a s použitím tofu je z neho dokonca možné vytvoriť vegetariánske jedlo. Niet pochýb o tom, že sa stalo jedným z najpopulárnejších jedál posledných rokov, a to najmä medzi „foodies“ nadšencami a milovníkmi zdravého jedla.

Žilinčania môžu tento chutný pokrm, ktorý tvoria viaceré pokrájané ingrediencie, uhladene naukladané do misky, vyskúšať u známej značky Regal Burger v Auparku. Tá sa rozhodla spestriť svoje menu exotickými šalátmi s obsahom vitamínov, bielkovín, proteínov a antioxidantov.

Ak radi skúšate nové jedlá, milujete exotiku alebo sa len jednoducho stravujete zdravo, vyskúšajte toto dokonalé spojenie chutí východu a západu. Prevádzka Regal Burger ponúka na výber tri druhy - Onu Prawn (krevetové), Aloha Chicken (kuracie) a Tofu Vegan.

Nedávno otvorená burgráreň v Žiline vsádza pri svojich jedlách na kvalitu a čerstvosť surovín a myslí aj na ľudí s intoleranciou lepku. Na svoje si tak v prevádzke na začiatku foodcourtu v Auparku Žilina príde každý zákazník.

Zapojte sa do súťaže o 3x Poké pre dve osoby

Sledujte náš súťažný príspevok na sociálnej sieti a zapojte sa do hry o misku plnú skvelých exotických chutí pre dve osoby. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Regal Burger