Kia preruší výrobu na 2 týždne pre celozávodnú dovolenku, od septembra chce vyrábať na tri zmeny


Foto: Kia preruší výrobu na 2 týždne pre celozávodnú dovolenku, od septembra chce vyrábať na tri zmeny Foto: Kia Motors Slovakia

Závod juhokórejskej automobilky Kia v Tepličke nad Váhom preruší od pondelka 27. júla 2020 výrobu, dôvodom je plánovaná celozávodná dovolenka. Výrobné linky, na ktorých sa momentálne vyrábajú modely Sportage a Ceed, budú odstavené až do pondelňajšieho rána 10. augusta.

Produkcia bude opätovne spustená rannou zmenou o 6:00 hodine. Už od 2. septembra by chcela automobilka prejsť na výrobu v troch zmenách, ako tomu bolo pred vypuknutím koronakrízy. Za prvú polovicu roka 2020 vyprodukoval závod pri Žiline o 27 percent vozidiel menej ako v minulom roku.

Počas odstávky vykonajú pracovníci vo fabrike viaceré práce spojené s údržbou, kontrolou a modifikáciou výrobných zariadení ako aj ďalšej techniky, ktoré nie je možné realizovať počas prebiehajúceho výrobného procesu. V areáli závodu bude aj napriek dovolenke pracovný ruch, o ktorý sa postarajú zamestnanci z oddelenia údržby a viacerých dodávateľských organizácii.


„Postupne sa zlepšujúca situácia na automobilových trhoch a s tým spojený vyšší dopyt po modeloch Kia Sportage a Ceed, vyrábaných v našom závode nám umožňujú sa vrátiť k trojzmennej prevádzke. Nočnú zmenu plánujeme obnoviť 2. septembra,“ potvrdil Ján Žgravčák, hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia.

Kia Motors Slovakia vyrábala v dvojzmennej prevádzke od 6. apríla, v období najprísnejších opatrení proti koronavírusu v celej Európe, keď dopyt po nových vozidlách náhle klesol.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu