AKTUÁLNE: Na Donovaloch sa prevrátil autobus, zasahujú hasiči zo štyroch okresov


Foto: AKTUÁLNE: Na Donovaloch sa prevrátil autobus, zasahujú hasiči zo štyroch okresov
Galéria: 5 fotiek
Foto: Polícia

Dnes 20. júla 2020 došlo v čase okolo 10:30 hod. k dopravnej nehode autobusu na Donovaloch. Informáciu potvrdilo Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline. Na miesto bolo vyslaných približne dvadsať hasičov zo štyroch hasičských staníc.

„Dve desiatky hasičov momentálne zasahujú pri dopravnej nehode jedného autobusu, ktorá sa stala na Donovaloch v smere na Ružomberok v katastri obce Korytnica. Podľa predbežných informácií sa po nehode autobus prevrátil,“ uvádza Prezídium HaZZ na sociálnej sieti.

V čase nehody sa malo vo vozidle prepravovať viacero dospelých a maloletých osôb. Na mieste zasahujú hasiči z Ružomberka, Liptovského Mikuláša, Zvolena a Banskej Bystrice. K nehode smeruje tiež evakuačný autobus HaZZ.

Aktualizácia 10:50 hod.

Podľa aktuálnych informácií sa v čase nehody viezlo v autobuse 29 osôb - z tohto počtu až 27 tvorili deti. Malo by ísť o autobus z Detvy, ktorý smeroval z Banskej Bystrice do Ružomberka. Počet zranených je zatiaľ nešpecifikovaný.


„Dychová skúška u vodiča autobusu je negatívna, pri dopravnej nehode predbežne utrpeli tri osoby ľahké zranenia,“ spresňuje polícia na sociálnej sieti.

Aktualizácia 11:20 hod.

„Prevrátený autobus na Donovaloch si vyžiadal tri zranené osoby, tie sú momentálne v opatere záchrannej zdravotnej služby. Evakuačný autobus HaZZ bol z udalosti odvolaný, nakoľko dopravca zabezpečí náhradnú dopravu pre cestujúcich,“ spresňuje HaZZ.

Na miesto je vyslaná ťažká technika zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, pomocou ktorej sa hasiči pokúsia havarovaný autobus z miesta nehody vyslobodiť.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu