Po lešení pri farskom kostole v centre Žiliny sa pohybovali opité mladistvé osoby


Foto: Po lešení pri farskom kostole v centre Žiliny sa pohybovali opité mladistvé osoby

Mestská polícia Žilina pravidelne informuje o svojej činnosti a jednotlivých prípadoch, ktoré riešia jej príslušníci počas služby. Obyvatelia sa na operačné stredisko obracajú v rôznych veciach, policajné hliadky tak majú neustále plné ruky práce. V uplynulom týždni zistili a vyriešili na území mesta až 372 priestupkov a 271 udalostí, ktoré im boli nahlásené.

V utorok 16. júna nahlásil oznamovateľ na linku 159 pohyb mladistvých osôb po lešení pri farskom kostole v centre Žiliny. Po prijatí oznámenia krátko pred polnocou vyrazila na miesto jedna z hliadok. Tá spozorovala dve mladistvé osoby, ktoré javili známky požitia alkoholických nápojov.

„U oboch vykonané dychové skúšky s pozitívnym výsledkom. Jedná mladistvá osoba bola prevezená na operačné stredisko Mestskej polície Žilina, kde si ju prevzala matka,“ spresňuje správa mestskej polície.

Mestskí policajti tiež informujú o oznámení, ktoré prijali v sobotu 20. júna o 22:30 hod. zo sídliska Hájik. Oznamovateľ z ulice Kempelenova nahlásil, že ho oslovila staršia žena a požiadala o sprievod do miesta jej bydliska. Dôvodom mal byť neznámy muž rómskej národnosti pred jej vchodom.

„Pri tom ako ženu odprevádzal si podľa jeho slov všimol, že muž drží v ruke podozrivý predmet. Hliadkou MP na mieste vykonaná kontrola, pri ktorej bol skontrolovaný muž, ktorý v ruke držal nožnice a uviedol, že na mieste čaká na priateľku a nožnice našiel na zemi,“ uvádza sa v správe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina