Rádio X Žilina sa stalo najúspešnejším vysokoškolským internátnym rozhlasovým štúdiom


Foto: Rádio X Žilina sa stalo najúspešnejším vysokoškolským internátnym rozhlasovým štúdiom

Už po 11. raz sa v Košiciach stretli zástupcovia vysokoškolských internátnych rozhlasových štúdií (IRŠ) a univerzitných rádií. Od štvrtka tam predstavili svoju tvorbu a vysielanie. V 11. ročníku súťažnej prehliadky Rádiorallye 2015 sa stalo najúspešnejším vysokoškolským internátnym rozhlasovým štúdiom Rádio X Žilina zo Žilinskej univerzity.

Rádio X - od študentov nielen pre študentov

Rádio X je študentské rádio, ktoré vysiela pre študentov a aj jeho tím tvoria študenti. Je to médium pôsobiace na Žilinskej univerzite. Okrem 24 hodinového prúdu hudby ponúka od pondelka do štvrtka v moderovanom vysielaní svojim poslucháčom zaujímavý program.  Zameriava sa predovšetkým na dianie na Žilinskej univerzite, internátoch na Veľkom Diele a samozrejme aj v samotnom meste Žilina a jeho okolí.

Pestrá programová štruktúra je tvorená aj filmovou reláciou, živými koncertmi kapiel, ktoré hrajú pre poslucháčov priamo v priestoroch Rádia X, ale aj rôznymi inými reláciami, ktoré sú „šité priamo na mieru“ pre poslucháčov (študentov).

V budúcnosti plánujú študenti dorovnať profesionálne rádiá

Plány do budúcnosti ozrejmil PR manažér rádia Peter Petrík. “Našim hlavným cieľom je neustále zdokonalovanie sa a zvyšovanie našej úrovne, aby sme sa čo najviac kvalitou priblížili k profesionálnym rádiám. Tak isto sme sa zapojili do súťaže od Slovenskej Sporiteľne, kde potrebujeme na náš projekt nazbierať čo najviac hlasov. Hlasovať za naše rádio sa môže na http://www.space.sk/vsprojekty/?detail&p=x-record

Na titulnej fotografii sa nachádza tím podieľajúci sa na chode Rádia X Žilina spolu s diplomami.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu