Opitý vodič bez vodičského oprávnenia spôsobil nehodu pri obci Belá


Foto: Opitý vodič bez vodičského oprávnenia spôsobil nehodu pri obci Belá
Galéria: 3 fotky

Vo štvrtok 26. marca v čase okolo 23.00 hodiny došlo na ceste druhej triedy v katastri obce Belá, okres Žilina k dopravnej nehode. 25 ročný muž (z okresu Žilina) viedol bez vodičského oprávnenia osobné motorové vozidlo Peugeot 406 v smere od Terchovej (okres Žilina) na Žilinu. Za obcou Belá, z doposiaľ presne nezistených príčin, zišiel s vozidlom mimo vozovku vpravo. Následne narazil do svahu a s vozidlom sa prevrátil na strechu.

Po dopravnej nehode sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,05 mg/l (2,19 promile) alkoholu v dychu. Na mieste mu policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Terchová obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar.

Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Alkohol za volant nepatrí

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu