VIDEO: Tohtoročné Staromestské slávnosti budú opäť zelenšie - pribudne kompostovateľný riad


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Staromestské slávnosti v Žiline patria k najočakávanejším udalostiam roku a postupne sa blížia - tento rok prebehnú od 30. mája do 1. júna 2019. Podujatie patrí suverénne k najnavštevovanejším v našom regióne a mesto pokračuje v tradícii pridávania ekologických riešení. Príbeh separovania na Staromestských slávnostiach sa začal už pred dvoma rokmi zriadením zelenej zóny.

Tohtoročnou novinkou bude kompostovateľný riad a takisto zberné stojany na poháre od žilinskej firmy PURE JUNK. O zelené Staromestské slávnosti v Žiline sa pričinil aj bytový projekt Zelené Vlčince - okrem finančného príspevku vytvorili jeho predstavitelia v spolupráci s agentúrou aj informačné video, ktoré sa nachádza vyššie:

„Tento rok sa chceme v separácii opäť posunúť o krok vpred. Zavádzame kompostovateľný riad a chceme recyklovať viac plastových pivových pohárov, ktoré tak nebudú končiť v komunálnom odpade. Naším riešením sú zberné stojany na poháre z dielne PURE JUNK. Za finančnú pomoc ďakujeme bytovému projektu Zelené Vlčince. Veríme, že touto aktivitou prispejeme k zelenému mestu a zeleným Staromestským slávnostiam,“ potvrdila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu