VIDEO: Čistenia Vodného diela v Žiline sa zúčastnilo 300 dobrovoľníkov


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Uplynulý týždeň sa zúčastnilo čistenia okruhu okolo nádrže Vodné dielo Žilina približne tristo dobrovoľníkov, medzi ktorými nechýbali ani zamestnanci mesta Žilina či Vodohospodárskej Výstavby, štátny podnik. Práve táto firma tu nádrž s elektrárňou postavila a pred dvadsiatimi rokmi uviedla do prevádzky.

Organizátori ľuďom zabezpečili rukavice a vrecia na odpad a tí sa potom vydali do terénu. Vyčistil sa ľavý i pravý beh vodného diela, obe jazierka pod hrádzou i okolie cyklocesty do Budatína. Po práci nasledovalo aj chutné občerstvenie od vegánskeho bistra VegGo.

„Rozhodli sme sa podporiť túto akciu, pretože si myslíme, že starostlivosť o svoje okolie patrí k základným povinnostiam nás všetkých. Keďže aj my sa staráme o udržateľnosť nášho spôsobu života, tak sme účastníkom ponúkli po práci výhradne vegánske pochúťky. Tieto budú súčasťou ponuky nášho novo otváraného vegánskeho bistra,“ povedala Alica Goliatová z VegGo.

„Chceli by sme sa poďakovať všetkým, ktorí priložili ruku k dielu, ľuďom, mestu Žilina i sponzorom. Veríme, že len spoločnou prácou dokážeme náš svet zmeniť k lepšiemu,“ doplnil na záver posledný z organizátorov, Roman Súlovec. Brigádnici mali možnosť oboznámiť sa aj s činnosťou OZ Kompostujme, ktoré vedie v Žiline niekoľko komunitných kompostérov.

Autor: VLN production



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu