Makroteam Žilina zaznamenal víťazný vstup do nadstavby


Foto: Makroteam Žilina zaznamenal víťazný vstup do nadstavby

V piatok 6.3.2015 sa začala nadstavbová časť slovenskej futsalovej extraligy v boji o titul i o záchranu. V štvrťfinále play off využila domáce prostredie iba Pinerola, keď zdolala bratislavských vysokoškolákov z FTVŠ. Naopak, tretí bratislavský tím Gurmáni nestačil doma na Levice. V play out zvíťazili favorizované domáce mužstvá. Nitra zdolala Čekan a aj ŠK Makroteam začal plným bodovým zásahom, keď zdolal Nové Zámky a k dvom bonusovým zo základnej časti pridal tri ďalšie.

ŠK Makroteam Žilina - MFK Tuperware Nové Zámky 6 : 4 (3 : 2)

Žilinčania začali úvodný zápas nadstavbovej časti s veľkou chuťou a výsledkom bol už v 2.min. nádherný gól z halovky M.Hudeka. Žilinská herná prevaha bola jednoznačná aj naďalej, chýbala presnosť vo finálnej fáze. Hostia útočili menej, avšak nebezpečne, keď najmä M.Dudáš pripravoval spoluhráčom dobré strelecké pozície. V 11.min. domáca dvojica V.Papajčík - M.Škulec predviedla ďalšiu gólovú lahôdku a po jemnom teči druhého menovaného v pokutovom území viedli žilinčania 2:0. Novozámčania sa vrátili do zápasu už o 3 minúty, keď sa na pivote presail spomínaný Dudáš.

Scenár sa zopakoval aj v 16. a 19.min., keď najskôr M.Lajša pri pravej žrdi súperovej brány našla nastrelovaná prihrávka M.Hudeka, no o tri minúty sa opäť presadil na druhej Dudáš.
Vstup do druhého polčasu patril opäť domácim futsalistom, keď v prvej trojminútovke sa presadili M.Užák a P.Bistiak. V tej chvíli to vyzeralo na hladkú žilinskú záležitosť, no ďalšie góly napriek dobrej hre neprichádzali. A opäť prišiel trest za nevyužité šance, v polovici druhého polčasu hostia Oršolíkom a Dudášom znížili na rozdiel jediného gólu. Zápas trochu znervóznel, šance boli na oboch stranách. V 37.min. svoje tohtosezónne strelecké zakliatie snáď definitívne odklial M.Škulec, ktorému naservíroval opäť V.Papajčík a ďalekonosná strela pristála presne pri ľavej žrdi novozámockej brány.

Nasledovala power play hostí, v ktorej to hostia neúspešne skúšali najmä streleckými pokusmi T.Oršolíka. Necelé dve minúty pred koncom jeden z takýchto pokusov vyboxoval brankár F.Kováč vo výskoku tesne za pokutovým územím a od rozhodcu Gála uvidel nezmyselnú červenú kartu. Hostia priamy kop nevyužili, no vzápätí mali možnosť hrať presilovku, ktorú posilnili hrou bez brankára. Žilinčania podčíslenie troch proti piatim zvládli na absolútnu jednotku a pripísali si tak prvé nadstavbové víťazstvo v boji o záchranu.

Zostavy:
Žilina: Filip Kováč (od 39.min. Maroš Zbytek) - Marián Hudek, Vladimír Papajčík, Michal Škulec, Peter Bistiak, Michal Lajš, Michal Užák, Peter Povinec, Michal Petrík, Jakub Machala
Nové Zámky: Tomáš Sládeček - Martin Dudáš, Daniel Hajko, Stanislav Glofák, Tomáš Oršolík, Ladislav Kosztolányi, Marcel Gašparík, Martin Varga, Dominik Kovács
góly: Škulec 2, Hudek, Lajš, Užák, Bistiak – Dudáš 3, Oršolík
ŽK: Zbytek – Glofák
50 divákov
Rozhodovali: M.Gál, P.Havrilla

“Čo k tomu dodať: Na jednej strane teší, že sme dokázali druhýkrát po sebe predviesť celkom slušný výkon založený na dobrom pohybe a pekných kombináciách. Na druhej strane je nepochopiteľné, ako si dokážeme sami komplikovať situáciu. Zápas mohol a mal byť dávno rozhodnutý, nakoniec sme sa po dvoch chybách v polovici druhého polčasu museli obávať o výsledok. K zbytočne nervóznemu záveru prispeli aj rozhodcovia, keď nesprávne udelenou červenou kartou nášmu brankárovi ponúkli hosťom veľkú šancu na vyrovnanie.”


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu