Dobšinského sad sa v sobotu 11. júla rozozvučí koncertom pri príležitosti Svetového dňa hudby


Foto: Dobšinského sad sa v sobotu 11. júla rozozvučí koncertom pri príležitosti Svetového dňa hudby Foto: ilustračné

Pri príležitosti Svetového dňa hudby (21.6.2020) pripravili v sobotu 20. júna 2020 Krajské kultúrne stredisko v Žiline (KKSZA) v spolupráci s OZ Dobšinského sad a Ivetou Martinkovou Koncert do okien Dobšinského sadu. Pre nepriaznivé počasie sa však koncert v priestoroch zrevitalizovaného parku neuskutočnil, ale bol presunutý na náhradný termín.

Matiné, ktoré sa na tomto mieste stalo už takmer tradíciou počas jarných a jesenných mesiacov, nahradí už v poradí druhý koncert.

„Koncert uvádzame pri príležitosti Svetového dňa hudby, ktorý si už tradične celý svet pripomína 21. júna. Svetový deň hudby slúži na propagáciu hudobného umenia rôznych žánrov, ktoré zvýrazňujú jej rôznorodosť a rozmanitosť. Hudba nás sprevádza neustále. Vyvoláva emócie, vzbudzuje radosť, ale aj smútok. Niekto hudbu len rád počúva a niekto má dar hudbu aj vytvárať,“ informuje KKSZA.

V samotnom sade bude čakať na návštevníkov pestrý hudobný program, o príjemne strávené popoludnie sa postarajú účinkujúci. Zaznejú ľudové piesne a aj jemné tóny klavíru. Opäť vystúpi Martin Levko, inštrumentalista a interpret ľudových piesní.


Ďalej sa predstaví Klub autentického folklóru Hojana s piesňami z rázovitých kysuckých obcí. Bodkou na záver bude hudobné zoskupenie Doris Day Band v obsadení spev, klavír a kontrabas.

Počas programu sa môžete zastaviť aj pri “bylinkovom stánku,“ kde bylinkárka Anna Michulková pripraví nápoje z liečivých bylín na teplý aj studený spôsob. Podelí sa tiež o cenné rady a tipy v oblasti bylinkárstva.

V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie ruší.


Miesto: Dobšinského sad Žilina
Dátum: 11.07.2020 - 15:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu