Bábkové divadlo Žilina prichádza s novinkou, letné predstavenia odohrá v záhrade


Foto: Bábkové divadlo Žilina prichádza s novinkou, letné predstavenia odohrá v záhrade Foto: Bábkové divadlo Žilina

V Bábkovom divadla Žilina si toto leto pripravili pre návštevníkov niečo naozaj špeciálne. Niekoľko divadelných predstavení sa uskutoční v zrekonštruovanej záhrade priamo za divadelnou sálou.

Diváci tak na trávniku pod holým nebom uvidia obľúbené tituly z repertoáru žilinských bábkarov - Škaredé káčatko (21. 6. 2020 o 16:00), či Ryba Rohatá alebo Toto nie je ryba (28. 6. 2020 o 16:00).

Herecký súbor spolu s pracovníkmi divadla naviac pripravuje vlastné adaptácie známych, ale aj menej známych rozprávkových príbehov. Predstavenia pre deti od troch rokov sa budú konať vždy v nedeľu o 16:00 hodine.


Bábkové divadlo Žilina reštartovalo sezónu po uvoľnení opatrení, pre ktoré nemohli bábkari hrať približne tri mesiace. Počas karantény ale vytvorili projekt Bábkaranténa, kde herci improvizovane natáčali autorské rozprávky s rôznymi typmi bábok.

Zriaďovateľom obľúbenej kultúrnej inštitúcie je Žilinský samosprávny kraj, žilinské bábkové divadlo stálo pri zrode profesionálneho bábkarstva na Slovensku v roku 1950. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Bábkové divadlo Žilina