Polícia zvýšila do odvolania frekvenciu hliadok na cestách, tie odhalili prvých cestných pirátov


Foto: Polícia zvýšila do odvolania frekvenciu hliadok na cestách, tie odhalili prvých cestných pirátov Foto: KR PZ Žilina

Žilinská polícia prijala v noci z pondelka na utorok 9. júna opatrenie, ktorým zvýšila frekvenciu hliadok na cestách v Žilinskom kraji. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru takto reaguje na nešťastné udalosti z ciest, ktoré sa stali za posledné dni a vysoký počet dopravných nehôd či nezodpovedné správanie vodičov.

Príslušníci budú až do odvolania dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vo všetkých okresoch. Počas nepretržitého výkonu služby sa zameriavajú aj na dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy a odhaľujú nezodpovedných vodičov. 

Za prvý deň odhalili dvoch cestných pirátov

Spomedzi všetkých prípadov, ktoré boli zaevidované, informovala žilinská polícia na sociálnej sieti o dvoch najvážnejších. V obciach Kolárovice a Staškov nameral radar vodičov dvoch áut, ktorí výrazne prekročili maximálnu povolenú rýchlosť. 


Vodič jazdiaci na vozidle značky Audi prechádzal rýchlosťou 112 km/h v úseku, kde bola stanovená päťdesiatka. Rovnako aj vodič auta značky Škoda prekročil rýchlosť a v obci išiel 103 km/h. Za porušenie pravidiel cestnej premávky boli obom uložené sankcie v zmysle zákona.

„Apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, najmä na mladých vodičov, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy,“ dodáva žilinská polícia.

Každý z nás môže prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách a predchádzať tak zbytočným tragédiám. Chránime zodpovedných účastníkov cestnej premávky, ktorí dodržiavajú pravidlá cestnej premávky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina