Pre využitie priestorov bývalého krytu na Hájiku spracovali projekt, peniaze zatiaľ nevyčlenili


Foto: Pre využitie priestorov bývalého krytu na Hájiku spracovali projekt, peniaze zatiaľ nevyčlenili

V roku 2018 oživilo vtedajšie vedenie mesta Žilina myšlienku na obnovenie priestorov CO krytu na sídlisku Hájik, dnes má mesto k projektu spracovanú projektovú dokumentáciu. Realizácia premeny podzemných priestorov na plavecké a relaxačné bazény je zatiaľ v nedohľadne. Na investíciu zatiaľ neboli vyčlenené peniaze z mestského rozpočtu.

„Rozpočtové náklady stavby z projektovej dokumentácie predstavujú sumu 1 763 900,32 eur s DPH, mesto v súčasnosti na predmetnú akciu nemá vyčlenené finančné prostriedky,“ potvrdil hovorca mesta Vladimír Miškovčík. Tento rok sa radnica nebude uchádzať o stavebné povolenie, ak by boli vyčlenené finančné prostriedky, mesto rozbehne inžiniersku činnosť

Kryt na Hájiku nebol nikdy dokončený ani skolaudovaný, preto sa nenachádza v centrálnom registri ochranných stavieb civilnej ochrany. V minulosti počas výstavby sa podarilo presadiť aj jeho využitie na športové účely. Pred dvoma rokmi bola spracovaná architektonická štúdia, tento rok si mesto objednalo spracovanie projektovej dokumentácie.


V prípade realizácie nevzniknú nové parkovacie miesta, samospráva ich chce vyčleniť na parkovisku pri škole: „Parkovacie miesta neboli riešené, majú sa vyčleniť na existujúcom parkovisku pri základnej škole,“ doplnil hovorca. Podľa projektovej dokumentácie sa v mieste CO krytu počíta s plaveckým bazénom na výuku, vírivým , detským aj ochladzovacím bazénom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu