Novootvorenú ambulanciu v Žiline navštívilo už takmer 1 000 pacientov


Foto: Novootvorenú ambulanciu v Žiline navštívilo už takmer 1 000 pacientov

Začiatkom roka pribudla v Žiline nová praktická ambulancia na Poštovej 1 na sídlisku Vlčince. Otvorenie novej a predovšetkým modernej ambulancie, v ktorej ordinujú všeobecné lekárky pre dospelých MUDr. Julie Zahradnická a MUDr. Miroslava Chlebo Jenčová, sa stretlo s úspechom.

Za prvých niekoľko mesiacov fungovania lekárov navštívilo už takmer tisíc pacientov. Praktická ambulancia poskytuje nielen diagnostiku a terapiu chronických a akútnych ochorení, ale vykonáva aj laboratórne odbery a vyšetrenia EKG a CRP.

Okrem predpisov liekov a zdravotných pomôcok môžu pacienti konzultovať svoj zdravotný stav a vhodný terapeutický postup vrátane odporučenia na odborné vyšetrenia u špecialistov. 

Ordinačná doba 12 hodín denne a vyšetrenia bez čakania 

Čo ocenili navštevujúci pacienti zo Žiliny aj okolia je fakt, že ambulancia na Vlčincoch je otvorená 12 hodín denne, a to v časoch od 8:00 hod. do 20:00 hod. počas pracovných dní. Žilinčania privítali aj možnosť objednať sa zadarmo na vyšetrenie na presný čas.

Môžu tak učiniť telefonicky alebo kedykoľvek cez internet na www.praktickaambulancia.sk. Pacienti pritom neplatia žiadne celoročné poplatky, ani poplatky za objednávanie na presný čas, za vydanie potvrdenia o návšteve lekára či o práceneschopnosti. 

Vyšetrenia sú hradené z verejného zdravotného poistenia, pričom ambulancia má zmluvy so zdravotnými poisťovňami Dôvera, VšZP a Union. 

 Základom je poctivá prevencia 

Praktická Ambulancia v Žiline už začala pozývať pacientov na pravidelné preventívne prehliadky, v rámci ktorých je možné získať prehľad o svojom aktuálnom zdravotnom stave:

„Slováci sa čoraz viac zaujímajú o svoje zdravie a prevenciu. Chceme ich v tom podporiť, a preto aktívne pozývame pacientov na pravidelné preventívne prehliadky. Nečakáme na to, kým si pacient na nás spomenie,“ dodáva MUDr. Julie Zahradnická.

Pri preventívnej prehliadke pacient absolvuje laboratórne odbery a lekár vykoná komplexné vyšetrenie pacienta “od hlavy po päty”. Následne vyhodnotí zdravotný stav a v prípade zdravotných ťažkostí odporučí vhodnú liečbu.

Okrem preventívnych prehliadok ambulancia vykonáva aj lekárske vyšetrenia na posudzovanie zdravotnej spôsobilosti, vďaka čomu môžu pacienti získať zdravotný preukaz, potvrdenie pre vodičský a zbrojný preukaz či absolvovať prehliadky do zamestnania. 

Počet pacientov je limitovaný 

Pacientom Praktickej Ambulancie sa môže stať každý občan s platným verejným zdravotným poistením v Slovenskej republike, ktorý dovŕšil 18 rokov. Ich počet je ale limitovaný až do naplnenia kapacity, k tomu by malo prísť vďaka dobrému ohlasu už v druhej polovici aktuálneho roku. 

Komfortné je tiež samotné prihlásenie - pre nových pacientov ambulancia vybaví prenos zdravotnej dokumentácie a komunikáciu s doterajším lekárom a zdravotnou poisťovňou. Už aj prechod je teda pre pacientov “bezbolestný”  

„Stačí sa objednať na vyšetrenie a pri návšteve s pacientom uzatvoríme štandardnú Dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Vybavíme za pacienta komunikáciu s doterajším všeobecným lekárom a poisťovňou, ako aj prenos zdravotnej komunikácie,“ dodala MUDr. Miroslava Chlebo Jenčová. 

Praktická Ambulancia je otvorená v novostavbe Biznis centra Poštová na Poštovej ulici č. 1 neďaleko obchodných centier Atrium-Dubeň, OBI, Kaufland a Lidl, priamo pri frekventovaných zastávkach MHD Obchodná a Poštová. Pre motorizovaných pacientov sa v okolí nachádza dostatok parkovacích plôch.  

Viac informácií nájdete na www.praktickaambulancia.sk alebo ich získate na čísle 041/516 65 10.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Praktická Ambulancia