Mesto Žilina finančne podporí aktivity v piatich oblastiach, schválená suma bola znížená o polovicu


Foto: Mesto Žilina finančne podporí aktivity v piatich oblastiach, schválená suma bola znížená o polovicu Foto: ilustračné / pixabay.com

Mesto Žilina podporí aj tento rok projekty z oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia a sociálnej a zdravotnej oblasti. Oproti pôvodnej ohlásenej sume 173-tisíc eur však rozdelí žiadateľom len polovicu a to v dôsledku úsporných opatrení v súvislosti s ekonomickými následkami koronavírusu.

Záujemcovia sa mohli do výzvy na predkladanie žiadostí o grant zapojiť do 3. apríla. Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v súvislosti so šírením nového koronavírusu, bolo hodnotenie predložených žiadostí pozastavené.

Mesto od 8. do 19. júna mimoriadne otvorilo pre žiadateľov evidovaných v egrante grantové žiadosti, aby mali možnosť upraviť si harmonogramy svojich predložených projektov tak, aby ich mohli uskutočniť.

Objem finančných prostriedkov schválený Mestským zastupiteľstvom: 

  • kultúra - 80 000 EUR                              
  • šport - 33 000 EUR
  • sociálna a zdravotná oblasť - 20 000 EUR
  • vzdelávanie - 20 000 EUR
  • životné prostredie - 20 000 EUR

Zmena objemu finančných prostriedkov od 8. júna 2020


  • kultúra - 40 000 EUR  
  • šport - 17 000 EUR
  • sociálna a zdravotná oblasť - 10 000 EUR
  • vzdelávanie - 10 000 EUR
  • životné prostredie - 10 000 EUR

Systém je otvorený len pre žiadateľov, ktorí žiadosť podali v riadnom termíne na základe výzvy od 9. marca do 3. apríla. Pokiaľ žiadatelia chcú projekt aj naďalej realizovať, prípadne ho už zrealizovali, môžu svoju žiadosť upraviť len v položkách ako harmonogram projektu, rozpočet projektu či dátum.

Upravený, vytlačený a štatutárnym zástupcom podpísaný formulár žiadosti je potrebné v jednom origináli odoslať alebo osobne doručiť v zalepenej obálke na Mestský úrad v Žiline a to najneskôr v deň uzávierky grantového systému, teda do piatku 19. júna 2020.

Mesto Žilina zároveň otvára v rámci grantového systému inštitucionálnu podporu, ktorej celková výška je tento rok 30-tisíc eur. Všetky podmienky pre zaslanie žiadostí sú zverejnené vo výzve na stránke mesta. Žiadatelia o inštitucionálnu podporu môžu svoje žiadosti posielať prostredníctvom egrantu od 8. do 3. júla.

O prerozdelení dotácií budú rozhodovať členovia grantových komisií a schválené projekty mesto zverejní na svojich internetových stránkach. Otázky týkajúce sa grantového systému môžu žiadatelia adresovať na e-mail: granty@zilina.sk, k dispozícii je tiež telefónne číslo: 041/70 63 319.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina