Na Orave došlo v sobotu k tragickej nehode, na rovnom úseku cesty sa čelne zrazili dve autá


Foto: Na Orave došlo v sobotu k tragickej nehode, na rovnom úseku cesty sa čelne zrazili dve autá Foto: Facebook Lukáš Mores

V sobotu 6. júna popoludní došlo na ceste druhej triedy medzi obcami Oravský Biely Potok a Habovka (okres Tvrdošín) k tragickej dopravnej nehode. Po zrážke dvoch osobných áut vyhasol život 64-ročnej ženy, ktorá podľahla vážnym zraneniam. 

Podľa polície malo k nehode dôjsť tak, že vozidlo značky Chevrolet z Kysuckého Nového Mesta prešlo na rovnom úseku cesty do protismeru, kde sa zrazilo s vozidlom značky Suzuki z Dolného Kubína. 

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 33-ročný vodič viedol osobné vozidlo Chevrolet v smere na obec Habovka. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel na rovnom úseku cesty do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim osobným vozidlom Suzuki s prívesným vozíkom, ktoré viedol 65-ročný vodič,“ uviedol Radko Moravčík, hovorca KR PZ v žiline.

Pri dopravnej nehode utrpela 64-ročná spolujazdkyňa z vozidla Suzuki zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahla. Obaja vodiči a 26-ročný spolujazdec zo Chevroletu utrpeli predbežne ľahké zranenia. Alkohol nebol zistený ani u jedného z vodičov.



Polícia vyzýva vodičov, aby predchádzali tragédiám na cestách

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy.

Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Je dôležité  uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu