Deti popíjali alkohol na zastávke v centre mesta, rodičia si ich vyzdvihli na mestskej polícii


Foto: Deti popíjali alkohol na zastávke v centre mesta, rodičia si ich vyzdvihli na mestskej polícii

Mestská polícia v Žiline prijala v piatok 29. mája 2020 oznam ohľadom skupinky mladistvých osôb, ktoré na zastávke mestskej hromadnej dopravy v centre mesta popíjali alkohol. Oznamovateľ tiež uviedol, že prítomní nemajú na tvári rúško. Na miesto tak boli v čase krátko po dvadsiatej hodine vyslané viaceré hliadky.

„Oznamovateľ nahlásil deti nachádzajúce sa na zastávke MHD na Nám. M. R. Štefánika, bez prekrytých horných dýchacích ciest a pravdepodobne pod vplyvom alkoholu. Hliadkou MP na mieste zistených 6 mladistvých osôb, ktoré sa podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom,“ spresňuje Mestská polícia Žilina.

Všetky mladistvé osoby boli hliadkami prevezené na útvar mestskej polície, kde po overení osobných údajov príslušníci telefonicky kontaktovali ich zákonných zástupcov. Rodičia si deti následne osobne prevzali.

„Nakoľko počas vykonávaných úkonov nastalo zhoršenie zdravotného stavu u jednej osoby /epileptický záchvat, opakovaná strata vedomia, hypertenzia/, bola uložená do stabilizovanej polohy a bola jej poskytovaná predlekárska prvá pomoc do príchodu RZP,“ uvádza sa ďalej v správe.

Posádka záchrannej služby si menovanú po prvotnom vyšetrení prevzala do starostlivosti a následne ju transportovala do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline. Mladiství budú za porušenie zákonov ďalej riešení v správnom konaní.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina