Mesto Rajec zlepšuje informovanosť občanov, spustilo vlastnú mobilnú aplikáciu


Foto: Mesto Rajec zlepšuje informovanosť občanov, spustilo vlastnú mobilnú aplikáciu Foto: Mesto Rajec

Mesto Rajec kráča s dobou, pre zlepšenie informovanosti občanov spustilo novú mobilnú aplikáciu. Samospráva hľadá možnosti, ako čo najefektívnejšie informovať ľudí o dianí v meste. Snaží sa poskytnúť informácie aj tým, ktorí sú celý deň v práci alebo mimo bydliska a nezachytia oznamy zverejnené v pracovnom čase z mestského rozhlasu či na úradnej tabuli.

„Každý, kto má mobilný telefón s operačným systémom Android alebo iOS, má odteraz možnosť stiahnuť si zdarma z Google Play alebo AppStore aplikáciu RAJEC. Formou bleskových správ bude informovaný o oznamoch mestského úradu, výpadkoch prúdu, plynu a vody, organizovaných športových či spoločenských akciách,“ informuje vedenie mesta.

Snahou autorov bolo vytvoriť ľahko ovládateľnú a prehľadnú aplikáciu pre všetky vekové kategórie občanov

V novej aplikácii sa nachádzajú všetky dôležité informácie, od oznamov mestského úradu, cez kontakty na samosprávu a iné subjekty v obci, kalendár vývozu odpadu, podnety od občanov, ankety, kalendár, cestovný poriadok, zaujímavé miesta až po susedskú burzu.

Používatelia sú navyše na nové oznamy upozornení prostredníctvom notifikácií. Pokiaľ práve nie sú online, notifikácie sa im doručia ihneď po tom, čo sa telefón pripojí na internet. Aj keď je aplikácia v súčasnosti ešte len v testovacom režime, všetky publikované informácie sú aktuálne a využíva ju už takmer tristo občanov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Rajec